Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Masaker v Nice má srdcervúcu dohru: Zranené deti zúfalo čakajú na rodičov, nikto sa k nim nehlási

Tragédia v Nice Zobraziť galériu (3)
Tragédia v Nice (Zdroj: Foto:archív)

NICE - Európa sa len pomaly spamätáva z brutálneho štvrtkového útoku v Nice. Najsmutnejšie je, že medzi 84 obeťami je aj desať detí, mnoho ďalších detičiek skončilo v nemocniciach. Tam stále čakajú, že pre nich prídu rodičia. Tí sa ale doteraz neprihlásili.

Detičky, ktoré hospitalizovali kvôli ľahším či ťažším zraneniam, sú stále v nemocniciach. Netušia, kedy sa vrátia domov, kde sú ich blízki a či sú vôbec nažive. V nemocnici leží v kóme sedemročný chlapček, ktorý nikomu nechýbal. Úradom sa po niekoľkých dňoch podarilo zistiť jeho totožnosť. Bezprostredne po útoku sa k nemu neprihlásili žiadni príbuzní. Chlapček je Rumun a v Nice bol na návšteve spolu s rodičmi, ktorí sú stále nezvestní. Jeho stará matka pricestovala v sobotu z Nemecka, aby ho identifikovala. Príbuzný v Nice predtým nahlásil nezvestnosť rodiny. Chlapček sa nachádza medzi šiestimi deťmi, ktoré sú po útoku stále hospitalizované, je stále napojený na dýchací prístroj a ešte nepodstúpil operáciu. 

Masaker v Nice má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Jedno z malých detí je na jednotke intenzívnej starostlivosti a stále sa k nemu nikto neprihlásil. Lekári sa boja najhoršieho - že malé dieťa pri masakre prišlo o celú rodinu. "V súčasnej dobe štyri z hospitalizovaných detí bojujú o život," povedal hovorca nemocnice v Nice. Lekári po prijatí zranených pracovali celú noc, do služby sa vrátili aj tí, ktorí mali v tom čase voľno. O životy bojovali dlhé hodiny.

Zúfalí rodičia stratili pri útoku svoje dieťa. Fotku zavesili na sociálnu sieť. Po dhlých hodinách sa objavil status "Nájdená". Dievčatko zachránila mladá žena, ktorá mu poskytla bezpečie u seba doma.  


Prečítajte si aj: 

Letovisko Nice stále v šoku, FOTO vraha: Nový dôkaz môže zamiešať karty pri vyšetrovan

Svet šokoval masaker v Nice: VIDEO momenty hrôzy a desivý nález v kamióne!

Nice prežíva najhoršie chvíle FOTO: Teroristický útok sa nemusel odohrať, keby...! 


Svedkovia neuveriteľnej tragédie opísali, čo videli. Ich výpovede trhajú srdce. Kevin, ktorý bol ubytovaný v hoteli pri promenáde, pre BBC uviedol, že vyšiel na balkón, keď začul streľbu. Na zemi videl asi dvadsať bezvládnych tiel. Desivý zážitok opísala aj žena, ktorá chcela pomôcť inej žene. "Ležala, krvácala z hlavy, mala vykĺbenú nohu v neprirodzenom uhle a stihla len povedať "umieram ". Chcela som jej pomôcť, ale kolesá auta ju odtiahli preč," opísala svedkyňa, ktorá tiež videla, ako približne päťročný chlapček zomrel priamo v maminom náručí. Potom počula už len zúfalý nárek.  

Obrovská tragédia sa stala vo štvrtok 14. júla počas osláv dobytia Bastily. Mohamed Lahouaiej Bouhlel (†31) vrazil do davu ľudí na promenáde v Nice chladiarenským autom. Pri útoku prišlo o život 84 ľudí, viac ako dvesto je zranených.  

Viac o téme: DetiTragédiaNemocnicaNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu