Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Identita hrdinu z Nice odhalená: TOTO je muž, ktorý pre záchranu ľudí riskoval vlastný život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB, YouTube)

NICE - Svet už pozná meno hrdinu z Nice, ktorý sa snažil s nasadením vlastného života zastaviť rozbehnutý vraždiaci kamión. Zoskočil zo svojho motocykla a pokúsil sa vyštverať na nákladné auto, ktoré šoféroval priaznivec islamskej radikálnej skupiny Mohamed Bouhlel, a dostať sa do kabíny, aby mohol vodiča spacifikovať. Jeho odvážny čin dokumentuje video.

Zvrhlé SELFIE teroristu z Nice: Mohamed (†31) pózuje vo vražednom kamióne

Situáciu zachytil svedok, ktorý bielu dodávku snímal z balkóna vedľa promenády. Na záberoch vidno, ako sa k šialencovi priblíži z ľavej strany motorkár, ktorý sa chce dostať do kabíny vodiča. Motorku odhodí, za nákladiakom krátko beží a následne odvážne naskočí, aby Mohamedovi Lahouaiejovi Bouhlelovi vytrhol volant z rúk a prekazil mu pokračovať vo vražednej jazde.

Identita hrdinu z Nice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, YouTube)

Šialenec sa pokúša zbaviť sa ho, hrdina spadne, no to už zasahujú policajti, ktorí po Mohamedovi strieľajú. Kabínu zasiahlo 30 rán. Na promenáde v Nice sa v čase nešťastia nachádzalo okolo 40 tisíc ľudí, ak by hrdina nezasiahol, masaker mohol dopadnúť oveľa horšie.

Identita hrdinu z Nice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, YouTube)

Za odvážnym aktom je Francúz Alexander Migues, ktorý pre Nice-Matin poskytol aj vyjadrenie: "Videl som nákladiak prejsť cez stredovú čiaru a zraziť nejakú ženu. Dostal sa na chodník a potom prešiel opäť na cestu a snažil sa ma prejsť tiež. Bolo to inštinktívne. Neviem ani vysvetliť, ako sa mi podarilo prenasledovať kamión. Jednoducho som sa musel o niečo pokúsiť."

Napriek statočnosti a odvahe musel Migues od svojho nápadu upustiť po tom, čo na neho terorista vytiahol zbraň. Aj tak sa mu však pripisujú zásluhy na záchrane ľudských životov, pretože sa mu podarilo spomaliť vražedný stroj a poskytol dosť času inému motorkárovi, aby pod kolesá nákladiaka hodil svoj skúter. Jeho počin sa ocitol na titulkách svetových médií.

Migues sa vyjadril, že po masakre zostáva traumatizovaný, prvých 36 hodín po útoku ani nespal a teraz má nočné mory. Povedal, že si prial, aby mohol spomaliť vozidlo na dlhšie, aby ľudia mali viac času utiecť z cesty.

Viac o téme: MotorkaHrdinaNiceAlexander Migues
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu