Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Srdcervúci príbeh chlapčeka z Pardubíc: Zúfalo volal na mamičku, policajtov čakal šok!

Strážnici našli chlapčeka v otrasných podmienkach Zobraziť galériu (2)
Strážnici našli chlapčeka v otrasných podmienkach (Zdroj: Foto: polícia)

PARDUBICE - Smutný prípad riešili pardubickí policajti. Zavolala im žena, ktorá náhou prechádzala popod panelák. V okne zbadala chlapčeka, ktorý plakal a volal na svoju mamičku. Keď vošli do bytu, od žiaľu im stislo srdce.

"Chlapček kľačal v okne druhého poschodia bytového domu. Oznamovateľka o neho mala veľkú starosť, operačný dôstojník mesta preto na miesto okamžite vyslala hliadku, ktorá uvedené informácie potvrdila," opísali pardubickí mestskí policajti. Strážnici s dieťatkom nadviazali kontakt. Chlapček plakal, volal mamičku a povedal, že je doma sám. "Zrazu, akoby sa zľakol z toho, čo všetko uviedol, prestal so strážnikmi úplne komunikovať a zavrel okno," doplnili muži zákona. 

Vošli do paneláku. Spoza dverí sa ozýval len štekot psa. Strážnici oslovili suseda, ktorý im povedal, že v byte býva žena s deťmi mladšími ako pätnásť rokov. Matku mal sused vidieť naposledy pred dvoma dňami.

Srdcervúci príbeh chlapčeka z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Chlapček bol v byte zamknutý zvonku. Pod rohožkou strážnici našli kľúče od bytu, ktoré tu nechával starší súrodenec. Policajti byt otvorili a čakal ich šokujúci pohľad. "Nachádzalo sa tu len mladšie z detí spolu so psom. Z bytu sa šíril silný zápach, bol tu značný neporiadok, psie výkaly, zvyšky ohorkov, jedla a hromada špinavých vecí. Elektrina tu bola odpojená," opísali policajti.  

Zasahovala sociálka

Rodina nebola sociálke neznáma, je v podozrení zo zanedbávania starostlivosti o dieťa. Na mieste bol prítomný aj jej pracovník, ktorý okamžite rozhodol, že chlapčeka prevezú do zariadenia pre deti. Psa previezli do mestského útulku. Polícia byt uzamkla. Na dverách bytu nechali muži zákona odkaz pre druhého syna. Suseda požiadali o súčinnosť. Ak do bytu dorazí matka so starším synom, aby kontaktoval štátnych policajtov. 


Prečítajte si aj:

Chlapček trpel mučivým ekzémom, lekári sú paf: Mladá mama tvrdí, že objavila zázračný liek


Podvečer sa strážnici na miesto vrátili. Pred domom našli matku oboch detí. Žena hliadke uviedla, že druhý syn je u kamaráta. Sociálka ho tiež odviedla. Prípadom sa teraz zaoberá nie len sociálka, ale aj polícia. Nezodpovedná matka má čo vysvetľovať.  

Viac o téme: ChlapčekPardubice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu