Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdá rana Nemecku, nové fakty o brutálnom útoku vo vlaku: Teroristi z Daeš zverejnili VIDEO

Útočník z Würzburgu.
Útočník z Würzburgu. (Zdroj: YouTube)

MNÍCHOV/BERLÍN – Po tom, ako experti potvrdili pravosť videa s neplnoletým afganským mladíkom, sú Nemci v šoku. Sedemnásťročný útočník z Pakistanu, ktorý bol žiadateľom o azyl, včera vo vlaku v Bavorsku brutálne napadol nožom a sekerou skupinu cestujúcich. Na videu vysvetlil, prečo.

Podľa svedkov bol záznam nakrútený v nemeckom Würzburgu. Tínedžer menom Mohamed Rijád na ňom otvorene vyhlásil, že je „vojakom kalifátu“. Do vlaku nastúpil s úmyslom pomstiť moslimov útokom na „neveriacich“. K radikalizácii však mohlo prispieť aj to, že jeho priateľ v sobotu prišiel o život v Pakistane.

„Povediem mučenícky útok,“ vyhráža sa mladík s nožom v ruke na videu. Vo svojich vyhláseniach sa opiera o teroristickú organizáciu Daeš a sľubuje, že bude bojovať tak dlho, ako bude žiť.

Ďalšie odhalenie o vrahovi z Nice na FOTO je len pre silné žalúdky: Z tohto padnete na zadok!

Mladík následne vo vlaku drasticky napadol rodinu z Hongkongu - štyroch ľudí, z ktorých dvaja sú vo vážnom stave. Medzi zranenými je 62-ročný muž, jeho 58-ročná manželka, ich 27-ročná dcéra a jej 31-ročný priateľ.

Spolu s nimi cestoval aj 17-ročný syn, ktorý zranenia neutrpel. Páchateľ pri útoku zranil ešte aj ďalšiu ženu, ale už mimo vlaku, ktorý medzitým zastavil. Na úteku z miesta činu zastrelili afganského tínedžera príslušníci špeciálnej jednotky nemeckej polície.

Viac o téme: VlakTeroristaSekeraútok Würzburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu