Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Militanti z hnutia Taliban uniesli lekárov: Polícia ich chce oslobodiť, vyjednáva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

Sare Pol - Militanti z hnutia Taliban uniesli vo štvrtok v provincii Sare Pol na severe Afganistanu troch lekárov pracujúcich pre afganský Červený polmesiac. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Bojovníci Talibanu lekárov uniesli, "keď poskytovali zdravotnícku pomoc miestnym obyvateľom v okrese Sajjád," uviedol hovorca guvernéra provincie Sare Pol. Červený polmesiac poskytuje v Afganistane odbornú zdravotnícku pomoc ľuďom žijúcim v odľahlých oblastiach, ktorí nemajú možnosť navštevovať zdravotnícke zariadenia.

"Polícia a miestne úrady sa o oslobodenie unesených lekárov usilujú prostredníctvom vyjednávania vedeného miestnymi kmeňovými náčelníkmi," povedal šéf polície v provincii Sare Pol. Predstaviteľ afganského Červeného polmesiaca uviedol, že s jedným z unesených lekárov hovoril, všetci sú vraj v dobrom stave a čoskoro ich prepustia. Militanti z hnutia Taliban väčšinou útočia na príslušníkov afganských ozbrojených síl a predstaviteľov režimu v Kábule. Zdravotníci bývajú cieľom ich útokov len málokedy.

Viac o téme: únosLekáriTalibanSare Pol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu