Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka: Nie je vylúčený teroristický motív

Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka
Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka, ku ktorému došlo v stredu v blízkosti základne britského kráľovského letectva Marham v grófstve Norfolk. Informoval o tom denník Guardian s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

Nemenovaného vojaka, ktorý sa venoval džogingu, napadli dvaja mladí muži "blízkovýchodného výzoru". Neozbrojený vojak v civile najskôr premohol prvého z útočníkov, ktorému však potom prišiel na pomoc druhý muž ozbrojený nožom. Vojakovi sa napokon podarilo ujsť, pričom neutrpel žiadne zranenia. 

"Môžem potvrdiť, že celú udalosť vyšetrujeme ako pokus o únos a vykonávame dôkladné výsluchy, aby sme plne objasnili všetky okolnosti," uviedol norfolkský detektív Paul Durham. Motív činu podľa neho zostáva nejasný, takže nateraz nie je možné vylúčiť ani terorizmus. Preverujú sa však aj viaceré ďalšie možné hypotézy. 

Marham je domovskou základňu letky stíhačiek Tornado GR4, ktoré sú zapojené do operácií v Iraku a Sýrii. Po stredajšom incidente preventívne sprísnili bezpečnostné opatrenia v okolí základne. V Spojenom kráľovstve v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň varovania pred potenciálnymi útokmi militantov, ktoré sú na tejto úrovni považované za veľmi pravdepodobné. Britské úrady evidujú už viacero uskutočnených alebo prekazených útokov na britských vojakov alebo základne. 

Viac o téme: únosVeľká BritániaMarham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu