Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šialenec spôsobil krvavú drámu: Najskôr zabil manželku, potom v kaviarni nastala nočná mora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ZRENJANIN - Päť ľudí zastrelil a viac než 20 zranil útočník, ktorý dnes po polnoci vpadol do kaviarne v obci Žitište na severe Srbska. Stav väčšieho počtu zranených je podľa lekárov vážny. Motívom bola zrejme žiarlivosť. Páchateľa polícia zadržala. Informovali o tom srbské médiá s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

Útočník podľa poskytnutej správy prišiel do kaviarne o 01:40 hod. s automatickou zbraňou v ruke, s ktorou najprv zabil svoju manželku a potom ďalšiu ženu, zrejme jej priateľku. Potom pokračoval v paľbe na ďalších hostí. Medzi zranenými sú aj traja mladiství, oznámila srbská štátna televízia RTS.

Polícia zločin vyšetruje, avšak podľa ministra vnútra Nebojsa Štefanoviča 38-ročný páchateľ zrejme zabíjal zo žiarlivosti. Dve z obetí na životoch zomreli na mieste a tri ďalšie po prevoze do nemocnice v meste Zrenjanin.

Riaditeľka nemocnice podľa televízie B92 spresnila, že po tragédii v žitištskej kaviarni bolo privezených na ošetrenie 22 osôb. Šesť z nich má podľa nej ľahké alebo stredne ťažké poranenie, zatiaľ čo ostatní utrpeli zranenia vážne. Počas noci bolo sedem ľudí operovaných.

Svedok udalosti televízii RTS povedal, že útočník, ktorého polícia zatiaľ identifikovala len ako Z.S., najprv prišiel do kaviarne a videl svoju ženu so skupinou priateľov. Potom šiel domov a vrátil sa so zbraňou. "Iba vzal zbraň a začal strieľať. Najskôr do vzduchu," líčil vývoj udalostí Svetozar Manojlovic. "Spočiatku to znelo ako petardy. Potom chlapík vedľa mňa padol na zem a potom začali padať ďalší. Bol to úplný chaos," dodal.

Podľa Stefanovica niektorým hosťom kaviarne sa nakoniec podarilo vytrhnúť zbraň z rúk útočníka, keď sa snažil z miesta utiecť. Polícia potom páchateľa zadržala.

Viac o téme: PaľbaSrbskoZrenjanin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu