Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

VIDEO Streľba v pražskom metre: Mladý pár sedel na lavičke, opitý šialenec (37) vytasil zbraň

Metro v Bruseli
Metro v Bruseli (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Poriadny šok zažili cestujúcu v pražskom metre. Opitý muž (37) začal strieľať. Policajti do stanice metra okamžite nabehli a agresora spacifikovali. Desivý okamih streľby je zachytený na video.

Incident sa odohral ešte v pondelok popoludní. Policajti prišli do metra po tom, čo im vystrašený muž oznámil, že na neho bezdôvodne vystrelil opilec z plynovej pištole. Oznamovateľ sedel vonku na lavičke so svojou priateľkou. "Napadnutý na svoju obranu použil slzný plyn, ktorý útočníkovi nastriekal do tváre, a tým ho zahnal. Okamžite tiež zavolal na linku 158, celú vec oznámil a muža začal sledovať," opísal hovorca pražských policajtov Jan Daněk a doplnil, že útočník zašiel do stanice metra a začal nastupovať do súpravy. Muž sa ho ešte pokúsil zdržať do príchodu policajnej hliadky, no to sa mu nepodarilo a agresor po ňom opäť vystrelil.


Prečítajte si aj:

VIDEO Zbesilej jazdy ulicami Prahy: Mladík (18) ukázal nevídaný motokros, s policajtmi v pätách!


Rozbehla sa policajná akcia a strelca sa mužom zákona podarilo zadržať na ďalšej zastávke metra. "Zadržaný muž (37) potom skončil na policajnom oddelenie," ozrejmil Daněk. Teraz je strelec podozrivý zo spáchania trestného činu výtržníctva, za čo hrozí až dvojročný pobyt za mrežami. "Policajti u neho tiež našli spomínanú plynovú pištoľ, ktorú mu odobrali. Muž sa tiež podrobil dychovej skúške, ktorá ukázala takmer tri promile alkoholu v dychu," doplnil policajný hovorca.  

Pozrite si video, ktoré zverejnila pražská polícia.

Streľba v metre

Na rováši má viac

Ide ale o pekný kvietok. Lustráciou policajti zistili, že zadržaný muž je celoštátne hľadaný a je na neho vydaný obvodnou prokuratúrou pre Prahu 4 príkaz na zatknutie pre podozrenie zo spáchania trestného činu poškodenia cudzej veci.

Viac o téme: StreľbaMetroPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu