Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Znamenie na oblohe: Thatcherová vraj zo záhrobia predpovedá osud Británii, FOTO zázraku

Margaret Thatcherová
Margaret Thatcherová (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Niekdajšia konzervatívna britská premiérka Margaret Thatcherová sa zjavila v podobe mraku na oblohe, tvrdí muž, ktorý kuriózny nebeský úkaz vyfotografoval. Nie je podľa neho náhoda, že sa tak stalo krátko pred referendom o zotrvaní Británie v EÚ a zrovna v prístavnom meste Portsmouth, ktoré je jednou z hlavných brán do Európy. Píše o tom server Metro.co.uk.

Ilumináti, slobodomurári či Merkelová: Päť tajných spoločností, ktoré majú ovládať svet!

"Sedel som v aute a jedol obed, keď som zazrel oblak. Hneď som si spomenul na Thatcherovú. Mal jej vlasy, nos, všetko. Nemohol som tomu uveriť. Urobil som fotografiu, kým stihol zmeniť tvar a zdieľal ju na sociálnych sieťach. Mnoho ľudí so mnou súhlasilo," uviedol autor záberu Phil Stevens, podľa ktorého nie je náhoda, že sa mrak objavil práve pred referendom, ktoré sa má uskutočniť 23. júna.

Thatcherová, prezývaná Železná lady, zviedla počas svojho jedenásťročného pôsobenia (1979-90) vo funkcii premiérky s Bruselom mnoho bitiek kvôli tomu, že podľa nej prekračoval svoje právomoci. Jej protieurópsky postoj býva považovaný za jednu z hlavných príčin jej pádu, keď sa proti nej spojili proeurópski spolustraníci.

Známy je napríklad jej výrok "chcem späť svoje peniaze" z novembra 1979, ktorým Thatcherová začala svoj prejav na summite v Dubline. Boj za zníženie príspevkov Británie do spoločného rozpočtu vyhrala. Thatcherová zomrela 8. apríla 2013 vo veku 87 rokov.

Viac o téme: OblakZnamenieMargaret Thatcherová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu