Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sexškandál v Česku: Škola sa otriasa v základoch, nahí študenti mali masírovať riaditeľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PRAHA - Pražská polícia obvinila dvoch pedagógov zo Strednej školy elektrotechniky a strojárstva v Prahe 10. Jednému hrozí až desať rokov väzenia za znásilnenie, druhému až päť rokov odňatia slobody za sexuálny nátlak a ohrozenie výchovy dieťaťa. Podľa magistrátu je jedným z obvinených riaditeľ školy.

Otras, ktorý nemá obdoby: Chlapec (14) si natáčal žiačku pri orálnom sexe, zábery predával

Médiá na prípad upozornilo anonymné oznámenie od pisateľa, ktorý sa označil za študenta školy. Podľa neho polícia už niekoľko týždňov preveruje obťažovania mladistvých žiakov. Trestné oznámenie vraj podala rodina študenta prvého ročníka. Riaditeľ si podľa anonyma pozýval žiakov na chatu, kde ich pod psychickým nátlakom a s prísľubom lepších študijných výsledkov obťažoval. Chcel od nich, aby sa vyzliekli donaha a masírovali ho.

Druhý obvinený učiteľ údajne zneužil študenta vo svojom byte. K sebe ho nálakal pod zámienkou sťahovania a opil ho.

"V tejto chvíli môžem uviesť iba to, že stíhame dve osoby, z toho jednu väzobne a jednu na slobode," povedal hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

Podľa tlačovej správy magistrátu skončil vo väzbe riaditeľ školy, ktorý na svoju funkciu rezignoval. Druhý obvinený učiteľ pracuje z domu. "Chod školy, kde v súčasnosti prebiehajú maturitné skúšky a je dokončované prijímacie konanie, nie je narušený," dodal magistrát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu