Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Spoveď dievčaťa (16) pred celým národom: V televízii porozprávala o znásilnení 33 mužmi

Obeť si prešla peklom. Zobraziť galériu (2)
Obeť si prešla peklom. (Zdroj: YouTube)

RIO DE JANEIRO - Brazíliu minulý mesiac šokoval prípad hromadného znásilnenia, pri ktorom iba 16-ročné dievča v chudobnej štvrti Rio de Janeira sexuálne napadlo až 33 mužov a zábery z nechutného aktu boli zverejnené na internete. Verejnosť nezostala voči takémuto otrasnému zločinu chladnou a vyšla do ulíc. Nakoniec sa rozhodla pred traumatizujúcim incidentom neskrývať ani samotná obeť, ktorá v utorok prehovorila pred kamerami miestnej televízie.

Hromadné znásilnenie v meste Rio de Janeiro: Po internete kolovalo nechutné video

Podľa doterajších informácií prišla dievčina do bytu svojho priateľa, kde zaspala a prebudila sa na inom mieste obklopená skupinou mužov. "Jeden bol podo mnou, druhý hore na mne a ďalší dvaja mi držali ruky. Niekoľkí z nich sa mi smiali. Bola som zdrogovaná a zmätená," uviedla obeť, ktorej nie je pri spovedi vidieť do tváre.

Tínedžerka ďalej povedala, že mnohí muži boli ozbrojení a nie všetci z nich boli dospelí, ale nachádzali sa medzi nimi aj chlapci. "No som to teraz ja, koho ľudia súdia a obviňujú ma z niečoho, čo nie je moja chyba. Okradli ma. Okradli ma nie o hmotný majetok, ale o moju dušu," dodala nešťastná obeť.

VIDEO Spoveď dievčaťa (16)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Minulý týždeň polícia vydala zatykače na štyroch mužov, vrátane priateľa (19) dievčiny. On a druhý podozrivý (41) čelia obvineniu zo znásilnenia, zatiaľ čo ďalší dvaja obvineniu z distribúcie videa z útoku na sociálnych sieťach, napísal The Globe and Mail. Jedným z tých, ktorí šírili nechutné zábery na Twitteri, bol drogový díler, ktorý neváhal pridať aj popis toho, čo sa na zázname deje. Po ostatných páchateľoch polícia stále pátra.

Brazílska feministická organizácia Think Olga sa vyjadrila, že ženy si častokrát po takejto udalosti vezmú život, pretože boli nielen znásilnené, ale zároveň aj očiernené na verejnosti. Preto považuje narušenie ich súkromia za rovnako závažné ako samotný trestný čin. Ich trauma sa pri každom pozretí, každom kliku na podobný záznam znásobuje.

Dievčina sa momentálne nachádza pod ochranou štátu a bola jej ponúknutá možnosť byť zaradená do federálneho programu na ochranu svedkov. Jej rodina sa už odsťahovala z Ria.

Viac o téme: ZnásilnenieRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu