Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hromadné znásilnenie v meste Rio de Janeiro: Po internete kolovalo nechutné video

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia pátra po viac ako troch desiatkach mužov, ktorí sú podozriví z hromadného znásilnenia šestnásťročného dievčaťa, ktorého záznam uverejnený na internete pobúril verejnosť. Polícia vydala zatykač na všetkých účastníkov udalosti, medzi ktorými bol minulý víkend v chudobnej štvrti Ria de Janeira aj jej partner.

V reakcii na video volajú aktivisti po väčšej ochrane žien pred násilím zo strany mužov, uviedla stanica BBC. Dievča podľa médií polícii povedala, že bola zrejme zdrogovaná potom, čo prišla v sobotu do bytu svojho priateľa. Potom zaspala a prebudila sa v inom byte obklopená skupinou mužov.
 
Domov sa dostala až v nedeľu, nahá a zranená. Štyridsaťsekundový záznam umiestnený na twitteri, ktorý sociálna sieť onedlho zmazala, ukazoval časť násilného činu. Toho sa podľa BBC zrejme dopustilo až 33 členov jedného zo zločineckých gangov operujúcich v chudobných štvrtiach Ria.
 
Video zhliadli aj príbuzní dievčaťa, ktorí podľa médií sprvu nechceli veriť, že mohlo k niečomu podobnému dôjsť, a preto sa rozhodli presvedčiť o pravdivosti jej slov. "Ľutovala som, že som to videla ... Je to utrpenie. Je to depresívne," povedala babička dievčaťa denníku Folha de Sao Paulo.
 
Hoci polícia zatiaľ nikoho neobvinila, záznam vyvolal nielen pobúrenie, ale aj aktivitu medzi organizáciami na ochranu ženských práv. Tie dlhodobo usilujú o zlepšenie ochrany pred násilím na ženách a chystajú sa v najbližších dňoch organizovať protesty.
Viac o téme: ZnásilnenieRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu