Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odvážny hrdina z Poľska: Pred nezvratnou katastrofou na VIDEU všetkých zachránil

odvážny Poliak v akcii
odvážny Poliak v akcii (Zdroj: Foto: youtube)

POZNAŇ - O hrdinovi z Poľska už hovoria svetové médiá. Statočný Mateusz Szymanski (27) vybehol z kabíny rušňovodiča tri sekundy pred blížiacim sa nebezpečenstvom, aby varoval všetkých cestujúcich. Celá situácia je zachytená na videu.

Vodič mal len pár sekúnd na záchranu cestujúcich. Jeho profesionalita a reflexy zachránili pred zraneniami a možno aj pred smrťou pasažierov vo vlaku. Chvíľu pred tým, než vlak smerujúci z Wagrowiec do Poznane zasiahol prekážku na koľajniciach, vybehol z kabíny a cestujúcich s krikom vyzval, aby si okamžite ľahli na zem. Vo vlaku cestovalo okolo 100 ľudí.  


Prečítajte si aj:

Nočná mora pri Leviciach: Dievča (21) vo vlaku škrtil a dobil tínedžer, kvôli 1 euru! 


Ako informuje tvp.info, vlak uháňal rýchlosťou 110 km/h. V blízkosti obce Skoki si vodič všimol na koľajniciach stojaci kamión s drevom. Zapol síce núdzové brzdy, no vedel, že súpravu sa už nepodarí zabrzdiť. Matthew Szymanski potom s krikom vybehol. Našťastie, všetci razom poslúchli. Následne došlo ku kolízii. Žiadny z pasažierov sa nezranil. Ako uviedli poľské železnice, správanie Matthewa budú prezentovať ako príklad aj ostatným vodičom. Mladý Poliak si vďaka svojmu počinu zaslúžil prezývku "poľský hrdina". 

Pozrite si video, ktoré situáciu zachytilo

Viac o téme: RušňovodičHrdinaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu