Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO vykoľajeného vlaku pri Trenčíne: Železnice sú v pohotovosti, doprava je ochromená

Vykoľajený vlak Zobraziť galériu (4)
Vykoľajený vlak

BRATISLAVA - Pri vchádzaní do stanice Zlatovce pri Trenčíne sa dnes o 10:31 vykoľajili dva posledné vagóny osobného vlaku Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) smerujúceho z Trenčína do Nového Mesta nad Váhom.

Vo vlaku bolo v tom čase približne 20 cestujúcich, nikomu z nich sa nič nestalo. Ako ďalej uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, pre cestujúcich je zabezpečená náhradná autobusová doprava, keďže železničná doprava je úplne zastavená. Na miesto sa momentálne presúva špeciálny žeriav, ktorý po zadokumentovaní a vyšetrení nehody odstráni dva vykoľajené vagóny, malo by sa tak stať podľa jej slov vo večerných hodinách.

FOTO vykoľajeného vlaku pri
Zobraziť galériu (4)

FOTO vykoľajeného vlaku pri
Zobraziť galériu (4)

Trať je podľa Pavlikovej značne poškodená. "A tak komunikujeme so zhotoviteľom modernizácie v Zlatovciach, aby mohol nastúpiť na opravu koľají, keďže my tým nedisponujeme," povedala s tým, že čakajú na vyjadrenie. Dopravcovia, ktorí v úseku jazdia, o situácii vedia. Výluka podľa hovorkyne ŽSR potrvá dnes a ešte aj v noci. Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania.

Ako informoval hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj, v dôsledku vykoľajenia vlaku zavádzajú tzv. most náhradnej autobusovej dopravy, a to v úseku Nové Mesto nad Váhom – Žilina a späť. Cestujúcich zo žltých expresov RegioJet na trase Bratislava - Košice odvezú medzi Novým Mestom nad Váhom a Žilinou a späť špeciálne autobusy náhradnej autobusovej dopravy.

FOTO vykoľajeného vlaku pri
Zobraziť galériu (4)

Zastavovať budú aj pri železničných staniciach v Trenčíne a v Považskej Bystrici Tento stav bude podľa jeho slov platiť až do odvolania. Pri všetkých dnešných spojoch v oboch smeroch medzi Bratislavou a Košicami treba až do ukončenia dennej premávky rátať s meškaním, poznamenal Ondrůj.

Viac o téme: Vykoľajený vlakTrenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu