Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mal byť vykynožený, no ešte nepovedal posledné slovo: Smrtiaci vírus sa vracia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

CONAKRY - Zdravotníci potvrdili dve nové úmrtia na vírus ebola v západoafrickom štáte Guinea. Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na vládne zdroje.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pritom len pred necelými troma mesiacmi vyhlásila epidémiu eboly v krajine za skončenú. Ibrahima Sylla, hovorca guinejskej národnej organizácie pre boj s ebolou, uviedol, že dve mŕtve telá testované vo štvrtok na ebolu mali pozitívny nález. Telá testovali v meste Koropara, nachádzajúcom sa približne tisíc kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Conakry.

Sylla takisto vyhlásil, že zdravotníci preverujú tri ďalšie prípady podozrenia výskytu eboly. Dodal, že úrady už prijali preventívne opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy. Epidémia eboly bola oficiálne vyhlásená za skončenú 29. decembra minulého roku. V Guinei sa ebolou nakazilo vyše 3800 ľudí. Choroba  si podľa údajov WHO vyžiadala v Afrike celkom 11.300 mŕtvych. Takmer všetky úmrtia boli zaznamenané v Guinei a s ňou susediacej Libérii a Sierre Leone.

Viac o téme: EbolaConakryIbrahim Syll
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu