Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vražda na univerzite v Brne: Telo študentky(†24) našli uprostred botanickej záhrady

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Brnianski kriminalisti vyšetrujú vraždu 24-ročnej študentky Mendelovej univerzity, ktorej mŕtve telo našli v utorok popoludní v arboréte vzdelávacieho zariadenia. Hovorca univerzity Radovan Kramář uviedol, že poskytujú plnú súčinnosť polícii.

Hovorkyňa brnianskej polície Petra Ledabylová konštatovala, že v prípade novej informácie týkajúcej sa prípadu a určenej pre verejnosť dôjde k jej neodkladnému zverejneniu. 
Podľa jej slov sa ešte v noci uskutočnila súdna pitva, ktorá potvrdila, že študentka zomrela násilnou smrťou. 

Arborétum zostane do pondelka uzavreté, vyplýva z dnešných informácií internetového serveru iDNES.cz. Záhrada, v ktorej histórii ide o prvý trestný čin, je prístupná iba pre študentov a zamestnancov univerzity, a to prostredníctvom čipovej karty. Inak sa tam dostane iba návštevník, ktorý sa príde pozrieť na rastliny v rámci pracovného času. Predtým sa však musí zastaviť v kancelárii a zaplatiť vstupné, aby následne mal k dispozícii areál a štúdium rastlín, popísal podrobnosti vedúci arboréta Tomáš Koloušek. Išlo o druhý hrdelný zločin v Brne v roku 2016. Tamojšiu februárovú vraždu seniorky spáchal syn obete. 

Viac o téme: BrnoVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu