Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odsúdili prvých páchateľov sexuálnych útokov zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM - Osem týždňov po udalostiach silvestrovskej noci v nemeckom Kolíne nad Rýnom vyniesla tamojšia justícia rozsudky v prípade prvých dvoch obžalovaných, ktorí však neboli podozriví z deliktov sexuálneho charakteru, ale krádeží.

Dvadsaťtriročného Maročana odsúdili za odcudzenie mobilného telefónu na šesť mesiacov podmienečne a pokutu vo výške 100 eur, o rok mladšieho Tunisana za krádež kamery na tri mesiace podmienečne. V druhom prípade uznal súd vinným aj 18-ročného marockého komplica odsúdeného, na ktorého sa však vzťahuje trestný zákonník pre mladistvých a ktorý si musí teraz dva roky dávať pozor.

O pokračovaní azylového procesu v prípade týchto troch osôb súd nerozhodol. V Kolíne nad Rýnom i ďalších nemeckých mestách došlo v priebehu silvestrovskej noci k masovému páchaniu trestnej činnosti, a to predovšetkým osobami severoafrického pôvodu. Pobúrenie nielen v Nemecku vyvolali predovšetkým útoky sexuálneho charakteru na ženy.

Rádovo stovky trestných oznámení viedli doteraz k zadržaniu desiatok podozrivých v celonemeckej relácii. Väčšinu mužov, ktorí počas silvestrovskej noci napadli alebo sexuálne obťažovali ženy v Kolíne nad Rýnom, nemusí polícia nikdy dostať pred súdy. Vyplýva to z vyjadrenia veliteľa mestskej polície Jürgena Mathiesa v rozhovore pre britskú BBC.

Zábery bezpečnostných kamier nie sú totiž dostatočným dôkazom na preukázanie sexuálneho zločinu. Polícia už v danom prípade identifikovala 75 podozrivých, pričom väčšina z nich pochádza zo severnej Afriky a do Nemecka sa dostala ilegálne alebo tam požiadala o azyl.

Viac o téme: SilvesterútokyKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu