Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prvé FOTO z úteku Abdeslama zverejnené: Mali ich už deň po útoku v Paríži!

Zverejnili fotky Salaha Abdeslama Zobraziť galériu (2)
Zverejnili fotky Salaha Abdeslama (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ – Francúzska televízna stanica BFM TV priniesla údajne prvé snímky hľadaného Salaha Abdeslama, ktorý je hlavným podozrivým v súvislosti s novembrovými útokmi v Paríži. Snímky boli vraj spravené bezpečnostnými kamerami na čerpacej stanici vo Francúzsku 14. novembra, teda deň po útokoch, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych.

Abdeslam je pravdepodobne jediným priamym účastníkom parížskych atentátov, ktorému sa stále darí unikať. Na obrázkoch, ktoré televízna stanica zverejnila na internete, kráča muž identifikovaný ako Abdeslam, má ruky vo vreckách a vyzerá uvoľnene.

Má sa za to, že Abdeslam zavolal 14. novembra skoro ráno z Paríža svojim priateľom Mohamedovi Amrimu a Hamzovi Attovi, aby ho vyzdvihli a odviezli do Belgicka. Podľa BFM si trojica mužov cestou z Paríža do Bruselu urobila asi štvrťhodinovú zastávku na čerpacej stanici neďaleko belgickej hranice, kde ich nasnímala bezpečnostná kamera. V tej dobe mali vraj už za sebou tri policajné kontroly. Policajti ich ale nezadržali, pretože Salah Abdeslam v tej dobe ešte s útokmi nebol spájaný.

Zverejnili fotky Salaha Abdelsama
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Skupinka sa potom vydala na cestu a obaja údajní komplici vysadili Abdeslama v bruselskej štvrti Laeken. Abdeslam napriek medzinárodnému zatykaču polícii naďalej uteká. Amri aj Atto boli nasledujúci deň zadržaní v bruselskej štvrti Molenbeek. Akýkoľvek podiel na teroristických útokoch odmietajú.

 

Viac o téme: Parížútok Salah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu