Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Utečenci sa zabávali na českej diskotéke: Ako suvenír si odniesli barmanovu tržbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FOLMAVA - Traja irackí utečenci, ktorí v Nemecku čakajú na udelenie azylu, vyrazili v noci na piatok zabaviť sa do jedného z nočných klubov vo Folmave v českom Domažlickom okrese. Jeden z nich tam podľa polície okradol barmana.

O prípade informoval server novinky.cz. "Devätnásťročný mladík krátko pred treťou hodinou rannou odcudzil z neuzamknutej zásuvky za barom peňaženku s finančnou hotovosťou 2500 eur," uviedla hovorkyňa polície Dagmar Brožová. 

Po krádeži si všetci traja cudzinci sadli do taxíka a odišli. Barman medzitým krádež zistil a zavolal taxikárovi, ktorý už bol s pasažiermi v Nemecku. "Otočil sa a išiel s nimi späť, pričom páchateľ, ktorý mal pri sebe odcudzenú 'kasírtašku', z auta vyskočil," doplnil domažlický policajný riaditeľ Lubomír Martinec s tým, že nemecká polícia ho obratom zadržala. 

Taxikár potom doviezol do ČR zvyšných dvoch utečencov, ktorých si prevzala cudzinecká polícia a v prípade figurujú ako svedkovia. "V rámci trestného konania teraz cestou právnej pomoci požiadame nemeckých kolegov o výsluch podozrivého," uzavrel Martinec.

Viac o téme: DiskotékaUtećenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu