Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Estónsky prezident (62) sa dnes znova oženil: Jeho očarujúca žena by mu mohla byť dcérou!

Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves (Zdroj: SITA)

TALLINN - Estónsky prezident Toomas Hendrik Ilves (62) a Ieva Kupceová (38) dnes uzavreli manželstvo v kostole sv. Anny v meste Halliste pred zrakmi svojich príbuzných a blízkych priateľov. Informovala o tom estónska prezidentská kancelária.

Prezidenta Ilvesa, ktorý povedal, že "počas uplynulého pol roka mal po svojom boku inteligentnú, očarujúcu a šťastnú ženu, s ktorou sa dohodol na spojení ich životov". Nevesta zvolila krásne šaty a vyzerala ako skutočná princezná.  Ich spoločnú svadobnú fotografiu a novomanželský bozk zachytili fotografi.

Ieva Kupceová absolvovala Rižskú univerzitu a doktorát získala na Johns Hopkins univerzite v USA. Počas uplynulých 20 rokov jej aktivity súviseli so zahraničnou a bezpečnostnou politikou, NATO, Európskou úniou, ľudskými právami a demokraciou. V súčasnosti pracuje na ministerstve obrany, kde má na starosti oblasť počítačovej bezpečnosti. V rámci tejto funkcie patrila medzi kľúčových pracovníkov, ktorí mali na starosti prípravu summitu NATO v Rige v roku 2006 a zaslúžila sa tiež o to, že sa v Rige usídlilo Strategické komunikačné centrum excelentnosti (StratCom) NATO, informovala estónska prezidentská kancelária.

Toomas Hendrik Ilves i jeho manželka, ktorá prijala jeho meno, majú každý z predchádzajúcich vzťahov deti. Ieva Ilvesová je matkou 13-ročného syna a dcéry, ktorá má necelé dva roky. Toomas Hendrik Ilves má s predchádzajúcou manželkou 12-ročnú dcéru a je tiež otcom dospelého syna a dcéry.

Prezidentská kancelária uviedla, že Ieva Ilvesová sa nepovažuje za verejnú osobnosť a mieni naďalej deliť svoj čas medzi svoju rodinu a prácu. Reprezentačné povinnosti manželky hlavy štátu bude plniť v prípadoch, kde bude jej účasť nevyhnutná.

Viac o téme: Toomas Hendrik IlvesIeva KupceováIeva Ilves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu