Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nová smrtiaca zbraň teroristov Daeš: Nepriateľa chcú poraziť vražednými parazitmi!

Dieťa nakazené baktériou
Dieťa nakazené baktériou (Zdroj: Foto: Profimedia)

RAKKA - Bojovníci Daeš bojujú proti civilistom neuveriteľne krutým spôsobom. Najnovšie na ich otrasné praktiky poukázal Červený kríž, ktorý varuje pred šíriacou sa smrtiacou chorobou. Znie to priam neuveriteľne, no taká je pravda. Teroristi rozhadzujú mŕtvoly svojich obetí po uliciach. Tie sa stávajú hostiteľmi vražedného parazita, ktorý sa živí ľudským mäsom.

Obsah nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy

Teroristi z Daeš vraždia nevinných ľudí a mŕtve telá rozhadzujú na výstrahu po uliciach. Týmto ale dochádza k šíreniu parazitických prvokov Leishmania, ktoré sa živia ľudským mäsom. Podľa Červeného kríža je Islamský štát zodpovedný za šírenie choroby v Sýrii. Najťažšia forma vedie až k smrti. V krajine už zaznamenali okolo 500 prípadov tohto ochorenia za posledných 12 mesiacov. Pred vražednými zásahmi bojovníkov Daeš Sýria túto chorobu prakticky nepoznala. Teraz hrozí epidémia.

"Nepredstaviteľne odporné činy Islamského štátu, medzi ktoré patrí vraždenie nevinných ľudí a pohazovanie ich zohavených tiel po uliciach, je hlavným faktorom šírenia leishmaniózy," uviedol kurdský pracovník Červeného kríža Dilqash Isa, ktorého cituje Daily Mail.

Parazity Leishmania sa liahnu v hnijúcich telách zavraždených ľudí. Podľa štatistík Svetovej zdravotníckej organizácie pomoc v krajine potrebuje 13 miliónov osôb, za posledné štyri roky bola zničená viac ako polovica zo všetkých nemocníc v Sýrii.
 

Viac o téme: DetiChorobaLeishmaniasisDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu