Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pád ruského lietadla: Bomba mala vybuchnúť pod sedadlom krásnej Márie (†15)!

Maria bola pravdepodobne okamžite mŕtva. Zobraziť galériu (3)
Maria bola pravdepodobne okamžite mŕtva. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Mladučká Mária Ivlevová bola pravdepodobne tou cestujúcou, pod ktorej sedadlom vybuchla bomba o sile zodpovedajúcej kilogramu TNT. Nevinná dievčina, ktorá sa vracala spolu s ostatnými z dovolenky v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch, sedela nad trhavinou vyrobenou teroristami, ktorá spôsobila tragický pád ruského Airbusu A321.

Výsmech od IS: Zverejnili FOTO výbušniny, akou odpálili ruské lietadlo

Testy vyšetrovateľov preukázali, že epicentrum výbuchu sa nachádzalo v radoch 30 alebo 31. Explózia a následný pád lietadla spôsobili smrť 224 pasažierov a členov posádky. "Vyšetrovateľom a expertom tajných služieb sa podarilo nájsť sedadlá, pod ktorými teroristi uložili bombu, ktorá zničila Airbus A321," informoval ruský denník LifeNews.

Výbušné zariadenie malo byť umiestnené pod sedadlom 30A alebo 31A a tí, ktorým patrili, boli pravdepodobne na mieste mŕtvi. "Bomba zodpovedala kilogramu TNT a jej sila sa vrhla dopredu, narazila až do radu sedadiel 27. Vlna smerujúca dozadu bola mierna a vyrazila rad 32. Odborníci, ktorí skúmali diely a telá poznamenali, že ľudia, ktorí obsadili miesta v blízkosti bomby, takmer určite zomreli okamžite," uvádza denník.

Mária Ivlevová
Zobraziť galériu (3)
Mária Ivlevová  (Zdroj: profimedia.sk)

Sedadlá v okolí 30A a 31A boli obsadené ruskými turistami. Ruské orgány úzko spolupracujú s Egypťanmi a Britmi. K zodpovednosti za útok sa od začiatku hlásila teroristická skupina Islamský štát, ktorá zverejnila aj fotografiu plechovky od nápoja, v ktorej malo byť výbušné zariadenie umiestnené. Moskva ponúkla odmenu 50 miliónov dolárov za informácie o tom, ako sa bomba ocitla na palube.

Záznamy o lete ukazujú, že na mieste 30A sedela Nadežda Bašakovová (†77) z Volchova v petrohradskom regióne, ktorá cestovala so svojou dcérou Margaritou Simanovovou (†43), ktorá sedela na 30B. Miesto 31A patrilo Márii Ivlevovej, tak isto z petrohradského regiónu. Tá bola na dovolenke so svojou matkou Marínou, ktorá obsadila sedadlo 31B. Jedna z teórií hovorí, že bomba mohla byť umiestnená pod sedadlom v priestore, kde sa nachádza záchranná vesta.

Takto mala podľa IS vyzerať bomba umiestnená v lietadle
Zobraziť galériu (3)
Takto mala podľa IS vyzerať bomba umiestnená v lietadle  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: KogalymaviaA321 airbus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu