Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vzájomné napätie medzi Ukrajinou a Ruskom pretrváva: Zrušili letecké linky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Premávka priamych letov medzi Ruskom a Ukrajinou je oddnes pozastavená v dôsledku pretrvávajúceho napätia vo vzájomných vzťahoch pre anexiu Krymu a separatistické povstanie v Donbase. V súlade s oznámením z konca septembra začal na Ukrajine platiť zákaz činnosti pre ruských leteckých dopravcov v rámci širšieho súboru sankcií, zatiaľ čo Rusko zaviedlo rovnaký zákaz ako recipročné opatrenie, informuje agentúra AP.

Ľudia cestujúci medzi Ruskom a Ukrajinou sú odteraz nútení lietať cez tretie krajiny, ak nechcú využiť naďalej premávajúce nočné vlaky alebo vlastné auto. "Dúfam, že v tejto politickej hre zvíťazí zdravý rozum a všetko sa vráti do poriadku. Je to tak smutné," cituje AP cestujúcu Oľgu Sobolevovú z posledného letu vypraveného z Kyjeva do Moskvy pred pozastavením premávky.

Ukrajinská vláda v septembri oznámila, že v súvislosti so separatistickým povstaním v Donbase uvalí reštriktívne opatrenia na vyše 90 spoločností alebo skupín pôsobiacich prevažne v Rusku, a to vrátane leteckých dopravcov Aeroflot a Transaero. Premiér Arsenij Jaceňuk sa následne vyjadril, že "lietadlá s ruskou trikolórou nemajú čo hľadať na ukrajinských letiskách". Ukrajina podľa jeho slov nedovolí využívať svoj vzdušný priestor ani akýmkoľvek ruským lietadlám prepravujúcim vojakov alebo vojenský materiál.

Viac o téme: RuskoUkrajinaLetecké linky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu