Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Masová evakuácia v Berlíne: Našli bombu z druhej svetovej vojny

V Berlíne evakuovali 11-tisíc ľudí
V Berlíne evakuovali 11-tisíc ľudí (Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Centrum nemeckej metropoly evakuovali dnes ráno v dôsledku odstraňovania zabudnutej bomby z obdobia druhej svetovej vojny, ktorá sa v piatok našla pod tamojším Židovským múzeom v Berlíne. Napísala to agentúra DPA.

Príkaz na evakuáciu platil pre približne 11.000 obyvateľov z mestskej časti Kreuzberg. Príslušníci polície podľa informácií denníka Berliner Zeitung ešte dnes ráno chodili od domu k domu, aby sa uistili o tom, že všetci obyvatelia dodržali nariadenie opustiť budovy. Evakuačné nariadenia platia dnes medzi 8.00-17.00 h.

Obchody a kaviarne na známej ulici Rudi-Dutschke budú dnes podľa novín celý deň zatvorené. Bezpečnostné opatrenia sa dotkli ďalej mestskej hromadnej dopravy vrátane odklonenia autobusových liniek a zablokovania dvoch trás metra.

Bombu s hmotnosťou 250 kilogramov z druhej svetovej vojny objavili v piatok stavební pracovníci v objekte Židovského múzea v Berlíne v turistami vyhľadávanej štvrti Kreuzberg. Nachádzanie pozabúdaných bômb z obdobia druhej svetovej vojny počas stavebných prác je v rámci celého Nemecka častým javom.

Viac o téme: BombaEvakuáciaDruhá svetová vojnaBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu