Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Palestínski džihádisti vypálili raketu na juh Izraela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Palestínčania z pásma Gazy vypálili v noci nadnes raketu, ktorá zasiahla neobývanú oblasť na juhu Izraela. Oznámila to dnes izraelská armáda s tým, že nikto nebol zranený. K vypáleniu rakety sa prihlásila džihádistická skupina napojená na extrémistickú organizáciu Islamský štát, informovala agentúra DPA.

K incidentu došlo len niekoľko hodín po tom, ako izraelskí vojaci počas nepokojov na prísne strážených hraniciach pásma Gazy smrteľne zranili šiestich mladých Palestínčanov. Až doteraz sa pásmu Gazy vyhýbali nepokoje, aké sa už desať dní odohrávajú vo východnom Jeruzaleme a na pravom brehu rieky Jordán.

V piatok, tesne pred polnocou, v potýčke medzi izraelskými policajtmi a obyvateľmi utečeneckého tábora Šwafát utrpel vážne strelné zranenia jeden Palestínčan. Muž bol ozbrojený nožom a mal pri sebe aj muníciu. Palestínčania na izraelské bezpečnostné zložky útočili kameňmi a zápalnými fľašami. Izraelská armáda strieľala aj na Palestínčana vyzbrojeného nožom, ktorý sa pokúsil preniknúť do židovskej osady Negohot na Západnom brehu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu