Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľká česť pre slávneho herca: Rusi udelia hollywoodskemu veteránovi prestížnu cenu

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rady laureátov prestížnej ruskej Ceny Konstantina Stanislavského rozšíri britský herec, rodák z Walesu Anthony Hopkins (77). O verdikte poroty v Moskve, ktorá rozhodla o udelení ocenenia držiteľovi Oscara a ďalších trofejí za výkon vo filme Mlčanie jahniat, za herecké umenie, informovali v pondelok tlačové agentúry TASS a DPA.

Cenu Konstantina Stanislavského, ktorú obvykle udeľujú za mimoriadne herecké výkony na MFF v Moskve, a to od roku 2001, získali v minulosti i Jack Nicholson, Harvey Keitel, Fanny Ardantová, Meryl Streepová, Jeanne Moreauová, Gérard Depardieu, Daniel Olbrychski, Isabelle Huppertová, Emmanuelle Béartová, Helen Mirrenová či Catherine Deneuveová. Z rovnakej trofeje sa tešili aj predstavitelia ruskej hereckej školy Oleg Jankovskij a Ksenia Rappoportová. Doteraz poslednou laureátkou ocenenia je Jacqueline Bissetová.

Cena nesie meno významného divadelného pedagóga, ale aj herca, režiséra a divadelného teoretika Konstantina Stanislavského (1863-1938) - spoluzakladateľa Moskovského umeleckého akademického divadla (MCHAT).

Viac o téme: Anthony Hopkins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu