Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Boko Haram opäť útočia: Mestom na severe Kamerunu otriasol atentát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

YAOUNDÉ - Mestom Mora na severe Kamerunu dnes otriasol samovražedný atentát, ktorý si vyžiadal najmenej päť obetí na životoch. Informovali o tom vojenské zdroje, podľa ktorých ide o najnovší cezhraničný útok spáchaný islamistickou skupinou Boko Haram operujúcou zo susednej Nigérie.

Do počtu obetí sú zahrnuté aj dve civilistky a dve samovražedné atentátničky, ktoré nálože umiestnené na svojich telách aktivovali okolo 08.00 h miestneho času, keď ich v blízkosti vstupu do mesta zastavil policajný dôstojník. Policajt pri útoku zahynul tiež. 

Militanti z Boko Haramu bojujú za vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie od roku 2009. Odvtedy pripravili o život tisíce ľudí a ďalšie stovky, vrátane dievčat a žien, uniesli. Približne 1,5 milióna Nigérijčanov muselo utiecť zo svojich domovov. Svoje útoky islamisti rozširujú aj na územie susedných afrických štátov. 

Skupina bola pôvodne napojená na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida, v marci tohto roka prisahala vernosť džihádistickej sekte Islamský štát (IS), ktorá okupuje rozľahlé územia v Sýrii a Iraku. 

Viac o téme: AtentátBoko Haram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu