Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Nemeckého diplomata chytili opitého za volantom: Jeho arogancia na VIDEu rozzúrila Ukrajincov

Opitý nemecký diplomat si zrejme v Kyjeve narobil poriadne problémy.
Opitý nemecký diplomat si zrejme v Kyjeve narobil poriadne problémy. (Zdroj: YouTube)

KYJEV – O diplomatickej imunite sa vedú časté a bujaré diskusie, je to najmä preto, že ich samotní diplomati občas zneužívajú. Príkladom by malo byť aj najnovšie video, ktoré zasiahlo internet. Nemecký diplomat v Kyjeve je zastavený miestnou políciou, ukáže sa, že je takmer určite pod vplyvom alkoholu. Je agresívny a rozhodne sa k policajným príslušníkom nespráva diplomaticky. To všetko je zachytené na videu, zistili sme, či je pravdivé.

Na prvý pohľad je jasné, že diplomatický voz, Volvo s poznávacou značkou DP006017, ktorú na videu vidno niekoľkokrát jasne a zreteľne, má označenie Nemecka. Ukrajinskému policajtovi sa podarí dokonca prečítať meno diplomata, ktorý sedel za volantom v jasne podnapitom stave. V asi 59. sekunde zaznie teda aj meno previnilca, záznamy o ňom ale nie sú dostupné. Užívateľov sociálnych sietí však najviac rozhneval fakt, že diplomat nakoniec odišiel bez trestu.

Стосовно відео, поширеного в мережі інтернет.На даний момент Посольство Німеччини не може підтвердити цей інцидент, ми ...

Posted by Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew on 18. august 2015

K celej veci sa už vyjadrila aj oficiálna stránka Nemeckého veľvyslanectva v Kyjeve, ktorá skonštatovala, že „incident v súčasnej dobe nemôžeme potvrdiť, kontrolujeme všetky fakty“. Dodali, že „všeobecné platí, že je potrebné, aby nemeckí veľvyslanci, ako aj zamestnanci nemeckého veľvyslanectva, dodržiavali pravidlá a zákony hostiteľskej krajiny“.

Nejde tak pravdepodobne o podvrh, aké sa v poslednom čase často šíria internetom a sociálnymi sieťami, najmú v súvislosti s dianím na Ukrajine. Navyše, začiatkom roka sa odštartovala veľká reforma dopravnej polície. Po uliciach Kyjeva už po novom hliadkujú nielen policajti z Milície, ale aj kadeti, ktorí si podali žiadosti o pridelenie do zboru, ale ešte nedokončili výcvik.

Vzhľadom na vek policajta na videu a jeho nebojácnosť v kontakte s diplomatom, zrejme pôjde o jedného z nováčikov dopravnej polície. Do kampane, ktorú v januári spustilo hlavné mesto, sa za prvé dva týždne prihlásilo až 17-tisíc žiadateľov. Starosta Kyjeva Vitali Kličko, slávny bývalý boxer, vtedy povedal: „Bude to veľká zmena, hovoríme o nových policajných službách, o novej úrovni bezpečnosti.“ Teraz sa zrejme prvýkrát ukáže, či mala reforma úspech aj v boji proti zneužívaniu právomocí.

Viac o téme: Nemecký diplomatKyjevOpitý diplomat v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu