Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia v rodinnej vile: Svorka psov roztrhala majiteľku a to nie je všetko

Tragédia v Českej Lípe Zobraziť galériu (5)
Tragédia v Českej Lípe (Zdroj: Foto: tv nova)

ČESKÁ LÍPA - Neuveriteľný prípad sa stal v Českej Lípe. Majiteľka žila v dome so svorkou trinástich psov. Znie to morbídne, no po tom, čo zomrela, zvieratá najprv zožrali ju, neskôr sa vykántrili medzi sebou.

Upozornenie. Obsah nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Psy, ktoré sa živili ľudským mäsom, skončili v útulku. Žena na dôchodku žila s trinástimi psami vo Varnsdorfe. V rodinnej vile sa stala tragédia. Nikto dnes nezistí, ako majiteľka zomrela. Či jej prišlo zle alebo ju psy napadli. "Doktor nemohol usúdiť, či ju niekto zabil alebo či ju psy zahryzli alebo umrela predtým. Všetko bolo zožraté," povedali susedia pre český portál tn.nova.cz. Majiteľkino telo bolo údajne na kusy rotrhané a zožraté, takmer nič sa nezachovalo. Predpokladá sa, že psy takto žili približne tri týždne, keď ich našli. Za ten čas sa stihli požrať navzájom. Z pôvodných trinástich psov prežilo len šesť.

Tragédia v rodinnej vile:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Momentálne prebieha dedičské konanie, až potom sa rozhodne o osude zvyšných psov. Podľa majiteľa útulku síce vyzerajú zvieratá milo, no opak je pravdou. "Musíme im dávať dobroty, aby nás nechali na pokoji, inak by nás pohrýzli. Nesmieme sa k nim v žiadnom prípade otočiť chrbtom," opísal správanie psov majiteľ útulku Jan Vávra pre český portál. Dodal, že zvieratá sú neovládateľné, nepoznajú, čo je vôdzka a nemajú hygienické návyky. 

Tragédia v rodinnej vile:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Tragédia v rodinnej vile:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

"Pani umrela. A ako ju stihli nájsť, tak uplynuli tri týždne a psy zožrali najprv pani a potom seba navzájom. Takže z trinástich psov ich zostalo len šesť," potvrdil Vávra. Ako povedali susedie, žena mala dobré srdce, no keď roky pribúdali, starostlivosť o psov už nezvládala. Dokonca jej ľudia cez plot hádzali ďalšie psy a ona sa o ne starala. Jej šľachetnosť sa, žiaľ, obrátila proti nej. 

Čo bude so zvyšnými šiestimi psami, je zatiaľ otázne. Podľa odborníkov by už medzi ľudí ísť nemali, pretože hrozí, že by mohli v nestráženej chvíli napadnúť napríklad dieťa. Konečné slovo budú mať dedičia, ktorí rozhodnú, či svorku utratia alebo vydajú novým majiteľom.
 

Viac o téme: TragédiaPsyMŕtvolaSvorkaČeská Lípa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu