Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Južná Kórea uvalila sankcie za obchodovanie so zbraňami so Severnou Kóreou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL – Sedem jednotlivcov a organizácií v Sýrii a na Taiwane postihli finančné sankcie, dnes uvalené Južnou Kóreu. Soul ich obviňuje z obchodovania so zbraňami so severnou Kóreou, informovali miestne médiá vrátane tlačovej agentúry Jonhap.

Na čierny zoznam sa dostalo aj sýrske Centrum pre vedecké štúdie a výskum, uviedlo juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí. Centrum, ktoré je podľa analytikov napojené na sýrsku armádu, sa stalo už v minulosti terčom medzinárodných sankcií. Traja taiwanskí jednotlivci a tri taiwanské organizácie boli takisto zaradené za čierny zoznam, napísala svetová agentúra DPA.

"Je evidentné, že sa zapájajú do obchodu so zbraňami so Severnou Kóreou," uviedla agentúra Jonhap s odvolaním sa na anonymného predstaviteľa ministerstva. Každému, koho prichytia pri porušovaní sankcií, hrozí pokuta alebo až tri roky väzenia.

Demokratická Južná Kórea a jej sused Severná Kórea (KĽDR), uzavretá komunistická diktatúra, sú formálne stále vo vojne, hoci konflikt medzi nimi sa skončil začiatkom 50. rokov minulého storočia. Ten však obe strany uzavreli iba prímerím.

Viac o téme: SankcieSeverná KóreaJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu