Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Severná Kórea opäť prejavila svoju nenávisť: Neuveríte, čo používajú vojaci ako terč

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TOKIO - Severokórejská štátna televízia odvysielala záznam, na ktorom vojaci tamojšej armády používajú pri nácviku streľby ako terč fotografiu juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje. Oznámila to dnes agentúra TASS s odvolaním sa na japonskú televíznu stanicu NHK.

Záznam sa objavil vo vysielaní severokórejskej štátnej televíznej stanice po prvý raz, zo strany KĽDR však už predtým dochádzalo k ostrej kritike juhokórejskej prezidentky. Soul odsúdil tento krok Pchjongjangu s požiadavkou, aby sa to viac neopakovalo. Podobné záležitosti "vyvolávajú etnickú nenávisť", citovala NHK reakciu juhokórejského ministerstva zjednotenia.

Japonská televízia v tejto súvislosti pripomenula, že 17. augusta sa začne spoločné vojenské cvičenie Južnej Kórey a USA a existujú obavy, že by KĽDR pri tejto príležitosti mohla podniknúť provokatívny krok. Demokratická Južná Kórea a jej sused Severná Kórea (KĽDR), uzavretá komunistická diktatúra, sú formálne stále vo vojne, hoci konflikt medzi nimi sa skončil začiatkom 50. rokov 20. storočia. Ten však obe strany uzavreli iba prímerím, po ktorom dosiaľ nepodpísali mierovú zmluvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu