Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrtiaci vírus MERS opäť zaútočili: Južná Kórea hlási ďalšie obete!

Sestry v Južnej Kórei
Sestry v Južnej Kórei (Zdroj: SITA)

SOUL - Južná Kórea v sobotu prvýkrát po 16 dňoch nezaznamenala nový prípad nákazy vírusom MERS a táto správa vzbudila nádeje, že by krajina mohla začať vyhrávať boj proti nebezpečnej nákaze. Dnes však ohlásila tri nové prípady nákazy vírusom MERS, ktorému už v tejto východoázijskej krajine podľahlo 25 ľudí. Počet nakazených podľa kórejského ministerstva zdravotníctva dosiahol 169. V sobotu na infekciu zomrel 25. pacient, muž, ktorý trpel tiež srdcovými problémami a cukrovkou.

Medzi novo nakazenými sú dvaja zdravotníci vrátane jedného lekára, ktorý sa staral o pacienta s vírusom MERS v nemocnici Samsung Medical Centre v Soule. Toto zdravotnícke zariadenie je pokladané za ohnisko epidémie - nakazilo sa tu viac ako 80 ľudí.

Ďalších sedem chorých sa zotavilo a mohlo byť prepustených z nemocnice; celkom už bolo z nemocníc prepustených 43 ľudí. Úrady tiež v sobotu zrušili karanténu pre stovky sledovaných ľudí, zatiaľ čo ďalších 4000 naďalej musia karanténne opatrenia dodržiavať. Prvý prípad nákazy MERS bol v Južnej Kórei zaznamenaný 20. mája.

Viac o téme: MERS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu