Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výherca rekordného jackpotu v Česku prišiel na poslednú chvíľu: Bol nervózny a utekal na vlak

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Sazke sa dnes dopoludnia po 26 dňoch prihlásil výhercu rekordných 2,466 miliardy českých korún v európskej lotérii Eurojackpot. Tiket priniesol muž stredného veku žijúci v Pardubickom kraji, Firma má teraz 60 dní na vyplatenie, peniaze má však na svojom účte už pripravené.

Výherca podľa hovorcu českej Sazky, Václava Friedmanna, dnes ráno zavolal na telefonické centrum Sazky, aby si bol istý zachovaním anonymity. Potom sám do stávkovej kancelárie prišiel. „S výhercom bol v kontakte iba jeden poverený pracovník. Opatrenia, ktoré sme prijali, zamedzili, aby výhercu mohli identifikovať aj zamestnanci recepcie. Výherca sa v Sazke zdržal iba 20 minút, bol veľmi nervózny a niekoľkokrát opakoval, že sa ponáhľa na vlak,“ opísal návštevu Friedmann.

Internetom koluje šialené VIDEO: Dôkaz o výhre dva a pol miliardy hľadaný Čech spálil!

Počas krátkeho rozhovoru výherca zamestnancom Sazky oznámil, že zatiaľ sa v jeho živote nič nezmenilo. „Ďalej chodím do práce a starostlivo zvažujem, ako s peniazmi naložím. S prihlásením sa o výhru som otáľal kvôli veľkému mediálnemu záujmu a z obavy o svoju anonymitu.“ Podľa jeho slov čakal, až sa situácia aspoň trochu upokojí. Výherca tiež veľmi ocenil kontakty na psychologické a finančné poradenstvo, ktoré pre neho mala Sazka pripravené. „Zároveň si odniesol hotovosť vo výške 270 000 korún,“ dodal Friedmann.

Už mu nezostávalo veľa času

„Sme naozaj veľmi radi, že sa výherca prihlásil, aj keď mu zostával ešte viac ako týždeň. Ak by sa do zajtrajška (piatku) neprihlásil, zvažovali sme spustenie kampane, ktorú by sme ho k prihláseniu sa o výhru vyzvali,“ uviedol Friedmann.

Výhru, ktorá je najvyššia nielen v Česku, ale aj v histórii Eurojackpotu, dostane výherca celú. Výhry totiž v ČR nepodliehajú zdaneniu. Firma so zaslaním peňazí nebude ponáhľať, pretože musí najskôr s výhercom doladiť detaily prevodu.

Miliardárska lotéria Eurojackpot sa hrá v 16 európskych krajinách a na výhry sa skladajú všetci tipujúci. Doterajšia druhá najvyššia výhra v Eurojackpote padla v Nemecku, v porovnaní s českým výhercom to bolo „len“ okolo 1,61 miliardy korún. V Česku doteraz tipujúci získal v Eurojackpote najviac 17,3 milióna korún.

Najvyššiu doterajšiu výhru v Česku získal predvlani v novembri manželský pár z Chrudimska. V hre Sportka vyhral takmer 400 miliónov korún. Manželia vtedy oznámili, že veľkú časť peňazí venujú na dobročinné účely, najmä na pomoc chorým deťom.

Viac o téme: VýhraLotériaEurojackpot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu