Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Divoké počasie napáchalo v Rakúsku obrovské škody: Opravy za milión eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VIEDEŇ – Škody vo výške viac ako milión eur napáchali v uplynulých dňoch rozmary počasia v rakúskych spolkových krajinách Tirolsko, Salzbursko, ale aj Horné a Dolné Rakúsko.

Iba v Tirolsku vyčíslili doterajšie škody na 1,2 milióna eur, pričom vývoj počasia ešte stále dáva dôvod na obavy. Rakúsky vicekancelár Reinhold Mitterlehner už dnes prisľúbil finančnú pomoc z fondu pre postihnutých prírodnými katastrofami. Súčasne ubezpečil, že v nadväznosti na prvú pomoc bude chcieť štát čo možno najmenej byrokraticky poskytnúť všetkým, ktorí to potrebujú, finančnú pomoc, uviedla agentúra APA.

V Tirolsku potrvá odstraňovanie následkov vyčíňania prírody, do ktorého sa v pondelok zapojilo aj okolo 250 príslušníkov rakúskych ozbrojených síl, niekoľko týždňov.Silné búrky spôsobili v pondelok nemalé škody aj vo viacerých obciach spolkovej krajiny Salzbursko, kde mali tamojší hasiči podobne ako v Hornom a Dolnom Rakúsku plné ruky práce s odčerpávaním vody zo zatopených domov. Výsledkom intenzívnych zrážok boli aj lokálne záplavy, zatopené komunikácie a zosuvy pôdy.

Viac o téme: PočasieRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu