Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Záplavy v Gruzínsku vypustili zver zo ZOO: Tigre a hrochy v uliciach, šelmy už zabíjali!

Záplavy v Tbilisi Zobraziť galériu (6)
Záplavy v Tbilisi (Zdroj: SITA)

TBILISI - Silný dážď a následné záplavy, ktoré v noci na dnes postihli gruzínsku metropolu Tbilisi, majú podľa agentúry RIA Novosti na svedomí najmenej 12 ľudských životov. Silný riečny prúd strhol niekoľko desiatok domov a automobilov, z vyplavenej zoo sa dostalo na slobodu 30 zvierat, medzi nimi aj levy a vlci.

Živel pripravil o strechu nad hlavou 40 rodín. Prudký dážď sprevádzali krúpy a silný vietor. Sú poškodené cesty, infraštruktúra a bola zaplavená aj miestna zoologická záhrada, kde sa našli tri z obetí. Miestnej televízii oznámila, že ich zabili šelmy, ktoré sa dostali z výbehov.

Záplavy v Tbilisi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Zástupca radnice v Tbilisi oznámil, že sa pátra po šiestich levoch, rovnakom počte tigrov, po siedmich medveďoch a 13 vlkoch. Niekoľko vlkov už policajti zastrelili. Starosta vyzval občanov, aby nevychádzali, kým nebudú zvieratá pochytané. Patria k nim aj krokodíly a hroch.

Záplavy v Tbilisi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Prudký dážď premenil riečku Vere, pretekajúcu cez Tbilisi, na dravú rieku, ktorej prúd strhával domy a autá. Z klietok a výbehov, ktoré v miestnej zoologickej záhrade poškodila voda, utiekli tigre, levy, medvede a vlky. Niektoré zo zvierat sa podarilo odchytiť alebo usmrtiť, po ostatných pátra polícia v spolupráci s pracovníkmi zoo.

Záplavy v Tbilisi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Desiatky rodín zostali v hlavnom meste bez strechy nad hlavou, pretože ich domy sú zničené alebo poškodené. Máme aj obete," povedal dnes novinárom námestník primátora Tbilisi Irakli Lekvinadze, pričom dodal, že škody, ktoré živel napáchal, boli predbežne vyčíslené na deväť miliónov eur.

Viac o téme: ZáplavyGruzínskoZOOZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu