Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemecká kancelárka drží krok s dobou: Merkelová na Instagrame vyvolala ošiaľ

Aj takouto fotkou s britským premiérom Davidom Cameronom sa prezentuje na Instagrame Angela Merkelová
Aj takouto fotkou s britským premiérom Davidom Cameronom sa prezentuje na Instagrame Angela Merkelová (Zdroj: Instagram)

BERLÍN - Nový účet na Instagrame prezentuje od včerajšieho dňa reportážne fotografie z každodenného života nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej. Krátko po sprístupnení sa na jeho sledovanie prihlásilo vyše tisíc záujemcov, informovala tlačová agentúra DPA.

Profil Bundeskanzlerin (spolková kancelárka) obsahuje zatiaľ 46 oficiálnych fotografií Merkelovej, pokúšajú sa však predstaviť kancelárku inak ako protokolárne snímky. Všetky fotografie, ktoré sú zaujímavé ľudsky aj spravodajsky, dopĺňajú popisy, kde boli urobené a s kým je kancelárka na nich.

Na fotografiách napríklad vidno Merkelovú pri sústredenom rozhovore s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom pred oknom s výhľadom na mesto, vyfotografovanú od chrbta, alebo pri prezeraní si japonských novín v redakcii denníka Asahi Šimbun či v autobuse s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom, keď po celonočnom rokovaní v Minsku o Ukrajine čakali na odvoz na letisko.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu