Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rukojemnícka dráma v Česku: Muž držal knihovníčke pod krkom nôž, žiadal príchod televízie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Neznámy muž dnes popoludní dobodal mladú ženu v knižnici v obci Horná Breza na Plzeňsku. Páchateľ z miesta činu ušiel, no polícia ho zhruba po polhodine dolapilla, povedal policajný hovorca Jan Koželuh. Ženu, narodenú v roku 1987, zrejme bodol do chrbta. "Žena zraneniam na mieste podľahla," povedal hovorca krajskej záchranky Michal Kobela. Podľa informácií bola obeť pracovníčkou v knižnici.

"Zhruba po polhodine sme chytili pravdepodobného páchateľa," povedal Koželuh. Ďalšie informácie nebude polícia poskytovať s odkazom na prvotnú fázu celého prípadu, ktorý si prevzalo krajské riaditeľstvo. Hovorca záchranárov Kobela uviedol, že žena zomrela na mieste na následok bodnej rany do chrbta. Záchranka prišla za osem minút.

Podľa informácií webu tn.cz zavolala dnes po 12:00 vydesená žena z pevnej linky do plzenskej redakcie TV Nova. Uviedla, že volá z knižnice, že má pod krkom nôž a drží ju neznámy útočník. Ten údajne chcel, aby na miesto okamžite dorazil štáb TV Nova, že chce hovoriť s reportérmi. Reportérka volala políciu. Útočníkom bol podľa tn.cz muž, ktorý do knižnice chodil pravidelne na internet. S knihovníčkou sa údajne pohádal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu