Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Richard (47) dobodal svoju tehotnú manželku: Hrozí mu 25 rokov!

Richarda Fekiač
Richarda Fekiač (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 25 rokov odňatia slobody za zločin ublíženia na zdraví svojej manželke potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného Richarda Fekiača zo Zvolena. V auguste minulého roku vo Zvolene pichol do hrudníka svoju tehotnú 32-ročnú manželku tak, že bez rýchlej lekárskej pomoci by bola zomrela ona i dieťa. Tým spáchal zločin ublíženia na zdraví blízkej a chránenej osobe. Súd uložil vysoký trest podľa zásady trikrát a dosť, pretože Fekiača už v minulosti odsúdili za fyzické útoky na iných ľudí.

Na odvolací súd prišla aj Fekiačova manželka Denisa, ktorá doniesla so sebou ich niekoľkomesačné dieťa. Pri odchode z pojednávacej miestnosti sa naň mohol pozrieť aj jeho odsúdený otec, ktorý potomka doteraz nevidel. 

Útok na manželku sa stal po oslave jej narodenín. Fekiačovci sa vracali aj s kamarátom z baru a k útoku došlo nadránom 15. augusta blízko mestského úradu. Fekiač tvrdil, že na ženu zaútočil jeden z trojice mužov, ktorí náhodne išli okolo a on bol vtedy s kamarátom asi 50 metrov za ňou. V nemocnici však Denisa lekárovi priznala, že ju napadol manžel. Neskôr to poprela a aj na odvolacom konaní vyhlásila, že „manžel je nevinný“. 

Okresný súd vo Zvolene vymeral Fekiačovi 25 rokov odňatia slobody s prihliadnutím na predchádzajúce odsúdenia za ublíženie na zdraví iným ľuďom. Mohol mu uložiť aj doživotný trest, ale znalci pripustili, že je nádej na jeho resocializáciu, i keď iba päťpercentná. Podľa znalcov má Fekiač snahu dominovať, manipulovať s osobami a faktami a vyzdvihovať seba. Tiež má sklony k násiliu, jeho konanie je impulzívne a je afektívne labilný. 

Fekiač sa odvolal s tým, že manželku nenapadol on, ale neznámy páchateľ. Ten si údajne so sebou odniesol aj zbraň, ktorá sa nenašla i keď policajti použili detektor kovov. Odvolací súd akceptoval rozhodnutie prvostupňového senátu a odvolanie Fekiača zamietol. Predseda senátu hneď nariadil výkon trestu.

Viac o téme: Richard Fekiač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu