Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Merkelová vynadala Putinovi tak, že ju museli cenzúrovať: Pán prezident toto počúvať nebude!

Zobraziť galériu (2)

MOSKVA - Moskvou otriasa škandál. Putinovi tlmočníci svojvoľne scenzúrovali prejav Angely Merkelovej, ktorá kritizovala vojenské zabranie Krymu. Tá si nedávala servítku pred ústa a ostrým jazykom zrejme povedala to, čo v Moskve nechcú počuť.

Kremeľ cenzúroval nedeľný prejav Angely Merkelovej o "zločinnom a protiprávnom" charaktere ruskej anexie ukrajinského Krymu. Oznámil to včera moskovský rozhlas. Na tlačovej konferencii v Moskve nemecká kancelárka neobyčajne tvrdo kritizovala ruské zabranie, čo podľa rozhlasovej stanice EchoMoskvy kremeľských tlmočníkov zaskočilo.

V oficiálnom prejave teda tlmočníci tieto slová "upravili". Merkelová po rokovaniach s Putinom na tlačovej konferencii povedala, že "zločinná a protiprávna anexia Krymu a vojenské akcie na Ukrajine ťažko poškodili (rusko-nemeckú) spoluprácu".

V oficiálnej ruskej verzii, ktorá sa objavila na webových stránkach ruského prezidenta, znie ale vyjadrenie Merkelovej inak: "Anexia Krymu, ktorá sa uskutočnila v rozpore s medzinárodným právom, a vojenské akcie na Ukrajine ťažko poškodili (rusko-nemeckú) spoluprácu."

Podľa ruských novinárov tak nekompromisné prehlásenie západného politika ohľadom anexie Krymu ešte v Moskve nezaznelo. Nič na tom nemení ani fakt, že v prehlásení Merkelovej po ňom nasledovala veta o tom, že všetky konflikty, akokoľvek závažné, je trba riešiť diplomatickou cestou.

Merkelová prišla do Moskvy v nedeľu, deň po hlavných ruských oslavách 70. výročia konca druhej svetovej vojny. Pamiatku obetí si uctila položením venca ku hrobu neznámeho vojaka pri kremeľskom múre.

Merkelová vynadala Putinovi tak,
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu