Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pápež František priberá stále viac: Môže za to pizza a cestoviny!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: TASR)

VATIKÁN - Pápež František v posledných mesiacoch veľa pribral na váhe, a lekári mu preto odporučili obmedziť konzumáciu obľúbených cestovín a pizze. Tiež má podľa nich venovať viac času pohybu, aby sa zbavil stresu, ktorý mu prináša jeho funkcia, napísala dnes agentúra ANSA.

František vyvolal v súvislosti so svojím zdravotným stavom znepokojenie už v polovici marca, kedy sa zveril so súkromným odhadom, že jeho pôsobenie na čele rímskokatolíckej cirkvi bude pomerne krátke.

Vrásky na čele lekárov teraz vzbudzuje aj stúpajúca krivka s údajmi o jeho telesnej hmotnosti, ktorá ich nakoniec priviedla k tomu, aby prinútili pápeža začať diétu. Osemdesiatročný František nemusí so svojimi obľúbenými jedlami skoncovať nadobro, naopak si ich môže občas dopriať, avšak v obmedzenej miere. A tiež by mal viac chodiť na prechádzky, ktoré mu majú pomôcť uľaviť aj od čoraz častejšej bolesti chrbta.

V marcovom rozhovore František poznamenal, že "mu nevadí byť pápežom". "Jediná vec, ktorú by som chcel, je dostať sa niekedy von bez toho, že by ma spoznali, a zájsť si do pizzerie na pizzu," uviedol pápež s tým, že mu chýba, ako sa kedysi ešte ako biskup v Argentíne mohol slobodne pohybovať po metropole Buenos Aires.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu