Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prezident Andrej Kiska ide do Vatikánu: Na osobnej audiencii ho prijme pápež František

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidenta SR Andreja Kisku prijme na osobnej audiencii v Apoštolskom paláci pápež František. Hlava štátu bude totiž v dňoch 8. až 9. apríla na oficiálnej návšteve Vatikánu. Počas nej sa prezident stretne aj so štátnym sekretárom Svätej stolice kardinálom Pietrom Parolinom.

V Ríme bude Kiska rokovať s prezidentom Talianskej republiky Sergiom Mattarellom. Informoval o tom Martin Lipták z Tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR.

Oficiálna návšteva hlavy štátu vo Vatikáne potvrdzuje podľa Kancelárie prezidenta SR vysokú úroveň vzťahov medzi Slovenskom a Svätou stolicou, a taktiež štátom a katolíckou cirkvou v SR. "Jej cieľom je zhodnotiť aktuálny stav vzájomnej spolupráce a indikovať nové možnosti jej ďalšieho rozvoja vo všetkých oblastiach spoločného záujmu, ako aj vymeniť si postoje k aktuálnym zahranično-politickým udalostiam vo svete," priblížil tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR.

Ako ďalej uviedol, s talianskym prezidentom bude Andrej Kiska okrem bilaterálnych otázok rokovať i o aktuálnych témach európskej agendy, s osobitným akcentom na vývoj v eurozóne a budovanie Energetickej únie. Taktiež si vymenia postoje k vývoju na Ukrajine a v regióne južného susedstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu