Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľké varovanie pre turistov: V obľúbenej dovolenkovej destinácii vyčíňajú džihádisti!

 Tataouine v Tunise
Tataouine v Tunise (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

TATAOUINE - Americká vláda varuje fanúšikov Hviezdnych vojen, aby necestovali do oblastí v Tunise, kde sa filmová séria natáčala. Dôvodom sú obavy o bezpečie ľudí pred brutalitou džihádistov z Islamského štátu. Tataouine leží totiž len pár kilometrov od líbyjských hraníc, kde cvičia teroristov.

Podľa televízie CNN boli v okolí mesta nájdené tento mesiac dve zbrane, vrátane granátometu, a viac ako 20 tisíc nábojov.

Nielen fanúšikovia Hviezdnych vojen sa často vydávajú na výlety do tuniskej púšti na miesta, kde sa epizódy z kultových filmov natáčali. Kvôli nedávnym násilnostiam vlády varujú svojich občanov, aby tam necestovali. Ako fakultatívne výlety ponúkajú návštevu púšte aj niektoré slovenské cestovné kancelárie.

Útok na múzeum

Minulý týždeň teroristi zaútočili v Národnom múzeu v Tunise, zahynulo 23 ľudí a mnoho ďalších sa zranilo. K zodpovednosti za teroristický útok sa prihlásil Islamský štát, ktorý útočiacich Tunisanov vyškolil v Líbyi.  

Vláda Spojených štátov amerických vyzýva občanov, aby necestovali do prihraničnej oblasti z dôvodu "pravidelných incidentov."  Tataouine je len 60 km od líbyjských hraníc. Britská vláda vydala výstrahu tiež. Varuje pred návštevou Tataouine, ako aj ďalších oblastí, kde sa Hviezdne vojny natáčali.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu