Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Peter (25) z Považskej Bystrice pašoval kokaín z Brazílie: Za smiešnu sumu, chytili ho v Írsku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sciencephoto.com)

DUBLIN - Ešte minulého roku zadržali v Dubline Slováka, ktorý vo svojich útrobách pašoval 72 kapsúl kokaínu. Peter (25) sa priznal a odsúdili ho na päť rokov. Časť trestu si chce odsedieť v rodnej krajine.

Slovák prehltol v Sao Paule 72 kapsúl kokaínu s celkovou hmotnosťou 711 gramov. Predajom na čiernom trhu by za drogu zinkasoval 49.770 eur. Do Írska cestoval cez Rím. 

Peter z Považskej Bystrice sa ku skutku priznal po tom, čo bol s bolesťami brucha prevezený do nemocnice. Incident sa stal ešte v polovici mája minulého roka. Pred políciou potom povedal, že sa na pašovanie nechal nahovoriť, pretože nemal peniaze a potreboval zaplatiť dlhy. Najal si ho akýsi "Tony", ktorý mú sľúbil tisíce eur. Ešte v Brazílii mu vyplatil "len" tisícku. Podľa jeho slov išlo o Nigérijčana, ktorého sa teraz pokúšajú kompetentní vypátrať. 

Peter si odpykáva trest v Írsku, no požaduje, aby bol vydaný na Slovensko. Sudca Patrick McCartan z Obvodného trestného súdu v Dubline pripustil možnosť, že ku koncu trestu by Slováka mohli dopraviť do rodnej krajiny. Sudca pripustil, že nad občanom Európskej únie nemá veľkú moc.

Ako informuje newstalk.com, Petrov obhajca dôvodil tým, že jeho klient od začiatku vyšetrovania plne spolupracoval. Na Slovensku žil so svojou matkou a nie je závislý od alkoholu, ani od drog.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu