Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dieťatko sa záchrany nedočkalo: Vyhlásili štátny smútok, sedem mŕtvych po páde vrtuľníku!

Vrtuľník havaroval neďaleko letiska Nikola Tesla Zobraziť galériu (3)
Vrtuľník havaroval neďaleko letiska Nikola Tesla (Zdroj: N1info)

BELEHRAD - Srbský vojenský vrtuľník so siedmimi osobami na palube, vrátane chorého bábätka, havaroval dnes ráno na predmestí belehradskej metropoly. Príčinou tragédie bola pravdepodobne hustá hmla.

Vrtuľník ruskej výroby typu Mil Mi-17 transportoval bábätko v kritickom stave z mesta Novi Pazar, ležiaceho na juhozápade krajiny. Stroj údajne nedokázal pristáť kvôli nepriaznivému počasiu a krúžil okolo hlavného mesta, kým sa nezrútil. Na mieste zasahoval tím lekárov, hasičov i policajtov, ale následky tragédie už nedokázali zmierniť.

Dieťatko sa záchrany nedočkalo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: N1info)

Podľa nepotvrdených správ všetky osoby na palube - štyria členovia posádky, dvaja lekári i dieťa - zahynuli. Agentúra Reuters uvádza, že k incidentu došlo už v piatok večer, približne o 22.30 h SEČ, pričom vrtuľník sa zrútil kvôli hustej hmle "v širšej oblasti" hlavného belehradského letiska.

Armádny vrtuľník bol privolaný na prevoz dieťaťa s dýchacími problémami na liečbu do Belehradu, pretože sanitku, ktorá ho pôvodne viezla do nemocnice, zablokoval zosuv pôdy, informovala stanica B92. "Kontrolná veža stratila kontakt s vrtuľníkom o 22.31," uviedla zmienená stanica s tým, že bližšie detaily o tomto incidente oznámia príslušné orgány na tlačovej konferencii.

Kvôli hustej hmle museli na iné letiská presmerovať niekoľko komerčných letov. Armádny vrtuľník bol privolaný na prevoz dieťaťa so život ohrozujúcimi dýchacími problémami s cieľom v Belehrade, pretože sanitku, ktorá ho pôvodne viezla do nemocnice, zablokoval zosuv pôdy.

Srbský minister obrany Bratislav Gašič uviedol, že vrtuľník bol jediný, ktorý armáda mala na prevoz ranených či chorých a ktorý bol zároveň vybavený potrebnými modernými prístrojmi. Minister označil zosnulých pilotov za "najlepších", akých armáda mala. Srbský premiér Aleksandar Vučič vyhlásil deň štátneho smútku a vyjadril sústrasť rodinám obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu