Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neznáme lietadlo zhodilo bombu na dedinu, desiatky mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NIAMEY – Približne 30 civilistov zabil dnes výbuch bomby, ktorú na nigérijskú dedinu, ležiacu neďaleko hraníc s Nigerom, zhodilo neznáme lietadlo. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dvaja príslušníci ozbrojených síl v nigerskom pohraničnom meste Bosso, kde sa nigerskí a čadskí vojaci pripravujú na ofenzívu proti extrémistom zo skupiny Boko Haram, uviedli, že k incidentu došlo v oblasti Abadan v nigérijskom štáte Borno.

"Nevieme, čie lietadlo to bolo. Pokiaľ vieme, obeťami sú miestni obyvatelia, ktorí sa zhromaždili kvôli oslave, a niekto si ich pomýlil s teroristami. Zahynulo tam približne 30 ľudí," uviedol nemenovaný vojenský zdroj.  Informácie o počte obetí potvrdil aj iný armádny zdroj v Bosse, ktoré leží približne 20 kilometrov od miesta incidentu. 

V snahe vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát príslušníci Boko Haram zabili alebo uniesli už stovky civilistov. V uplynulých týždňoch však podnikli množstvo cezhraničných útokov.  Ich najnovším cieľom je vytvoriť islamský emirát v oblasti Čadského jazera, zovretého medzi Nigériu, Niger, Čad a Kamerun.

Vlády Kamerunu, Čadu, Nigeru, Nigérie a Beninu sa dohodli na vytvorení spoločnej jednotky v sile 8700 mužov, ktorí budú bojovať proti Boko Haram.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu