Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež František neočakávane navštívil slum na predmestí Ríma

Pápež navštívil slum na predmestí Ríma Zobraziť galériu (5)
Pápež navštívil slum na predmestí Ríma (Zdroj: SITA)

RÍM - Pápež František neočakávane navštívil v nedeľu chudobnú komunitu na predmestí Ríma, čím šokoval miestnych obyvateľov, z ktorých mnohí pochádzajú z jeho rodnej Južnej Ameriky. Informovala o tom agentúra Reuters.

Pápež smeroval na farnosť do rímskej štvrti Tiburtina, keď sa opýtal svojich poradcov, či by mohli navštíviť tamojší slum, o ktorom sa dopočul. "Vystúpil z auta a ľudia zostali šokovaní, keď ho videli pred svojimi chatrčami," povedal duchovný z farnosti Aristide Sana. Dodal, že o pápežovej návšteve sa dozvedel na poslednú chvíľu a hneď vyrazil na miesto.

Pápež navštívil slum na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na televíznych záberoch a fotografiách bolo vidno Františka obklopeného ľuďmi, z ktorých väčšina pochádza z Peru a Ekvádora. Žijú v chatrčiach postavených z betónu, dreva a vlnitého plechu. "Koľkí z vás hovoria po španielsky?" žartoval pápež v španielčine. "Všetci!" zvolali miestni v španielčine. Aristide Sana uviedol, že v chudobnej komunite žije približne 150 ľudí pochádzajúcich aj z Ruska, Ukrajiny, Poľska a Eritrey. Väčšina z mužov sa živý manuálnymi prácami.  

Pápež navštívil slum na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu