Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž (29) si prisadol v parku ku mladej kráske (20): V uličke ju surovo znásilnil, dvakrát!

Stephen Johnson
Stephen Johnson (Zdroj: Foto: polícia)

MANCHESTER - Stephen Johnson (29) zo Salfordu si na lavičke v parku prisadol k mladej, neznámej 20-ročnej žene. Najprv to vyzeralo na priateľský rozhovor. O pár minút ju zatiahol do uličky a surovo znásilnil. Za otrasný skutok si posedí 12 rokov.

Stephen Johnson sa kvôli svojmu násilnému skutku postavil tento týždeň pred súd. Podľa obžaloby pristúpil k žene, keď sedela na lavičke v parku Piccadilly Gardens v centre mesta a požiadal ju o cigaretu. Bola opitá, preto využil jej zraniteľnosť a odviedol ju. Zatiahol ju do uličky, zhodil na zem a znásilnil. Odrazu zbadal, ako sa blíži auto, preto sa ukryl. Keď vozidlo prešlo, opäť k nej prišiel a svoj otrasný skutok zopakoval.

Žena bola na tom psychicky aj fyzicke zle, našťastie sa jej podarilo z rúk násilníka vytrhúť a utiekla. Zastavila sa pri dvoch mužoch, ktorí neďaleko pracovali na ulici. Zavolali políciu a Stephena sa podarilo zatknúť. Ako informuje britský denník Mirror, prípad sa stal 12. júna 2013.

Tento týždeň uznal súd Stephena vinného zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia. Odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výške 12 rokov. "Chcela by som pochváliť obidvoch pracovníkov, ktorí odvážali na ulici odpad, za pomoc obeti a za to, že upozornili políciu," vyjadrila poďakovanie detektívka Constable Emma Cyprienová a dodala: "Ich pohotová reakcia znamenala, že Johnson bol identifikovaný a zabránili sme tak prípadnému ďalšiemu útoku." 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu