Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dcérku zrazilo auto, Lukášova rodina uviazla v Thajsku: Zúfalý pokus o záchranu stroskotal!

Lukáš z Česka Zobraziť galériu (3)
Lukáš z Česka (Zdroj: Foto: Facebook)

PHUKET - O poriadny rozruch sa v thajskom meste postaral Čech Lukáš. Postavil sa na ulicu s gitarou a začal hrať, aby si privyrobil. Zákony v krajine to však nedovoľujú, polícia ho z ulice vykázala. Starostlivý otec chcel takto zarobené peniaze použiť na hospitalizáciu svojej zranenej šesťročnej dcérky, ktorú na dovolenke zrazilo auto.

Malú Rebeku zrazilo auto a rodina tak musela v Thajsku neplánovane dlhšie ostať. Lukáš je so svojimi najbližšími na cestách od decembra. Ako informujú novinky.cz, na ostrov Phuket prišli 4. januára a odísť mali o štyri dni na to. Kvôli nehode ale rodina musí na ostrove ostať a počkať, kým sa dcérka uzdraví. "Boli sme v chráme Chalong. Parkoval som s motorkou a netušil som, že sa Rebeka rozhodla sama prejsť cez cestu. Auto, ktoré od chrámu vychádzalo, narazilo do nej," opísal nehodu Lukáš. Podľa jeho slov má dcérka čeľusť zlomenú na troch miestach.  

Dcérku zrazilo auto, Lukášova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Poisťovňa uhradí hospitalizáciu dievčatka, čo predstavuje 800 tisíc bahtov (takmer 21 tisíc eur), rodina však potrebuje viac peňazí na to, aby si mohla zaplatiť ubytovanie. Preto sa Lukáš rozhodol, že sa postaví na ulicu s gitarou a privyrobí nejaké peniaze. Našťastie, miestna polícia ho nezatkla, len ho vykázala z ulice.  
 
Zástupca imigračnej polície rodine odporúčil, aby kontaktovala českú ambasádu. Rodina pomoc úradov odmietla. "Bol v spojení s honorárnym konzulátom v Phukete a pomoc mu ponúkala aj ambasáda v Bangkoku. Pomoc však odmietol," uviedla pre český web hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí Michaela Lagronová.

Dcérku zrazilo auto, Lukášova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Rebeka sa zotavuje. Ako povedal jej otec, môže prijímať tekutú stravu. O pár dní ju možno z nemocnice prepustia. O týždeň ju čaká kontrola a o týždeň na to ďalšia operácia. Rodina si už predĺžila vízum o 30 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu