Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českí moslimovia zvažujú podanie žaloby na Okamuru: Z boja neustúpim!

Tomio Okamura
Tomio Okamura (Zdroj: TASR)

PRAHA – Ústredie moslimských obcí v Českej republike možno podá trestné oznámenie na predsedu hnutia Úsvit Tomia Okamuru.

Ten na internete podporil článok podpredsedu hnutia Jiřího Kobzu, ktorý v ňom vyzýva na obťažovanie moslimov napríklad "vodením prasiat" okolo mešít. Informoval o tom v pondelok Český rozhlas (ČRo).

Predseda Ústredia moslimských obcí Muníb Hasan Alravi tvrdí, že Okamura sa takto prezentuje na internete dlhodobo. Napriek tomu uvažuje o trestnom oznámení. "Uvažujeme, samozrejme. Nevynechávame ani túto možnosť, že uvažujeme o trestnom oznámení," povedal pre Český rozhlas Alravi. Okamura síce pripúšťa, že keby písal článok sám, niektoré výrazy by pravdepodobne nepoužil. Ani prípadné trestné oznámenie však jeho postoj nezmení.

"Nikdy neustúpim z boja proti radikálnemu islamu. Ja nikdy nechcem, aby sa radikálny islam zakorenil v Českej republike," zdôraznil Okamura. Svojho šéfa kritizuje poslanec Úsvitu Milan Šarapatka, ktorý sa odmieta podieľať na zahraničnej politike hnutia, dodáva Český rozhlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu