Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Putinov kritik Navaľnyj odsúdený: Uznali ho vinným z krádeže peňazí

Alexej Navaľnyj
Alexej Navaľnyj (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský súd uznal dnes kritika Kremľa Alexeja Navaľného za vinného z krádeže peňazí a odsúdil ho na tri a pol roka podmienečne. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Navaľnyj bol spolu so svojím bratom Olegom súdený pre obvinenia z krádeže 30 miliónov rubľov (približne 438.000 eur). Olega Navaľného poslal dnes súd na tri a pol roka do väzenia nepodmienečne. 

Podľa odporcov ruského prezidenta Vladimira Putina ide o vykonštruované obvinenia, ktoré majú za cieľ umlčať kritiku. Kremeľ tieto tvrdenia odmieta. Obžaloba navrhovala, aby Alexeja Navaľného, ktorý pred tromi rokmi viedol masové protesty proti Putinovi, odsúdili na desať rokov väzenia. Navaľnyj akúkoľvek vinu popiera.

Na sociálnych sieťach sa už objavilo množstvo kritiky terajšieho verdiktu. Ako napísali niektorí užívateľov komunitnej siete Twitter, Navalného brat, ktorý sa v politike nijako neangažoval, "sa stal rukojemníkom Kremľa." Aj samotný Alexej Navalnyj v prvej reakcii na rozsudok vyhlásil, že ide o formu nátlaku na neho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu